Cât de profundă este dragostea ?

1

 

Fosta ta nu era chiar atât de geloasă…  Şi fosta dinaintea ultimei foste obişnuia să te sufoce cu o grijă specifică doar mamelor…  Însă iubita actuală este perfectă, doar dacă…  Este clar că poţi continua la infinit cu comparaţiile, dar acest lucru nu te va ajuta să înţelegeţi ce se întâmplă cu viaţa ta amoroasă.  Adevărul este că fiecare persoană are propriul stil de a iubi, fie că această realitate este sau nu pe gustul tău.

 

1.  IUBIREA GELOASĂ

 

Cuvinte cheie :  „ Nu mă iubeşti ! ”  sau  „ Mă iubeşti cu adevărat ? ”  …

 

Comportament tipic :  Nicio femeie nu este geloasă fără un motiv…  Aşa că este ori un motiv pe care i l-ai dat  ( o dovadă clară de infidelitate ) , ori este o suspiciune de-a ei, ascunsă adânc în sufletul ei…  Dacă ai înşelat-o o dată şi te-a turnat, ea nu va uita niciodată, chiar dacă se va preface că te-a iertat.  Deci nu e de mirare că doreşte să îţi ştie programul zilnic, minut cu minut…  Gelozia patologică este şi mai greu de îndurat, pentru ambele părţi implicate…  Partenera ta se simte în nesiguranţă şi se va simţi frustrată fără vreun motiv concret din partea ta…  Nu se simte bine în pielea ei şi îi este teamă că într-o zi îi vei descoperi slăbiciunile.  Partea pozitivă a lucrurilor este că ea are o părere foarte bună despre tine :  sunteţi un om bun, frumos, amuzant, deştept, şi lista poate continua…  În adâncul ei se întreabă de ce aţi fost atras de ea în primă instanţă, şi consideră că e normal ca tu să te răzgândeşti de fiecare dată când întâlneşti o  „ opţiune mai bună ”  .

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Drag prieten, dacă ai înşelat-o şi ea ţi-a descoperit infidelitatea, nu ai altă opţiune decât aceea să îi devii sclav credincios pentru o perioadă nedeterminată de timp !  Îmi pare rău, tu ai comis-o, a fost greşeala ta !

 

Iar în legătură cu  „ femeia cu gelozie patologică ” , ai trei opţiuni :

a)     o părăseşti, chiar dacă ea te ameninţă cu sinuciderea ;

b)    trăieşti cu ea în continuare şi nu faci nimic, iar viaţa ta va deveni iadul pe pământ;

c)     încerci să o faci să se simtă valoroasă şi să o vindeci de gelozie, cu nimicuri de genul  „ Eşti cea mai frumoasă femeie de care m-am îndrăgostit vreodată ! ”  sau  „ Eşti cea mai inteligentă persoană pe care am cunoscut-o ! ”  etc.

 

 

2.  IUBIREA CU PRETENŢII

 

Cuvinte cheie :  „ Dacă mă doreşti cu adevărat, arat-o ! ”  …

 

Comportament tipic :  Probabil este vina ta, dar asta doar dacă ai început relaţia mituind-o…  Ea nu te-a iubit niciodată cu adevărat, dar ce dracu’ , nu poate spune  „ Nu ”  tratamentului regal cu care ai obişnuit-o !  S-ar putea ca ea să nu realizeze că obiectul real al atracţiei ei pentru tine nu este omul, ci statutul social !  Mulţi părinţi din diferite culturi îşi educă fetele astfel :  bărbatul este furnizorul de ORICE al femeii, deci dă vina pe ei !  Femeia cu un stil de a iubi bazat pe a cere mereu ceva în schimb are mereu nevoie de ceva, iar  „ termenii de negociere ”  oscilează între lucrurile materiale  ( haine, pantofi, parfumuri, bijuterii, maşini, etc. )  şi emoţionale  ( un certificat de căsătorie rapid, sau prezenţa ta permanentă şi plină de iubire ) .

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Dacă tu ai învăţat-o să ceară mereu câte ceva, ar trebui să încerci să schimbi situaţia, pentru că acest gen de relaţie nu are viaţă lungă…  Chiar dacă ţi-e teamă că te va părăsi !  Până la urmă, chiar asta va face, atunci când se va îndrăgosti pe bune sau când va găsi pe cineva mult mai generos.  Totuşi există şanse, chiar dacă sunt mici, ca ea să te iubească din toată inima, iar dorinţele ei permanente să fie rezultatul unei educaţii greşite, sau a lipsurilor suferite când era mică !  Poţi să-i explici de ce acest stil este dăunător şi, dacă ea nu te părăseşte, înseamnă că, până la urmă, relaţia voastră s-ar putea să aibă un viitor.

 

 

3.  IUBIREA GENEROASĂ

 

Cuvinte cheie :  „ Spune-mi ce vrei, şi va fi al tău ! ”  …

 

Comportament tipic :  Este exact opusul iubirii cu pretenţii !  Femeia este obişnuită să îşi cumpere lucruri care îi plac şi,  surpriză, tu te numeri printre acestea, în special dacă nu eşti la fel de avut ca ea !  Pentru o vreme s-ar putea să te bucuri de o asemenea relaţie, dar asta doar până când timpul te va învăţa următoarea lecţie :  nimic nu e gratis !  Ce faci, îi spui că nu o mai iubeşti şi vrei să o părăseşti ?  Ce face ea ?  Îţi face cadou o maşină şi o excursie !  Nu-i aşa că entuziasmul tău e într-un picaj îngrijorător ?

 

Ia te uită, ţi-a cumpărat un Rolex !  Acesta este singurul mod de a rezolva problemele pe care ea îl cunoaşte, dar să nu faci greşeala de a dispreţui acest lucru !  Nici ea nu este fericită…  În spatele acestui stil, aparent autoritar, se ascunde o persoană retrasă şi extrem de frustrată, care trăieşte cu impresia că nu este suficient de valoroasă pentru a atrage atenţia unui bărbat !

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Un lucru este sigur :  ea te iubeşte.  Iar dacă motivele pentru care eşti cu ea sunt sincere, ajut-o să aibă o imagine mult mai bună despre ea însăşi.

 

 

4.  IUBIREA CARE AŞTEAPTĂ CEVA LA SCHIMB

 

Cuvinte cheie :  „ Dacă mă iubeşti, atunci te iubesc şi eu. ”  …

 

Comportament tipic :  Viaţa lângă asemenea femeie ar putea fi foarte amuzantă, dacă nu ar fi atât de tristă !  E ca şi cum ai avea ecoul pe post de parteneră !  Scoate un sunet şi ea va reacţiona…  Nu spune nimic şi e ca şi cum ai fi singur !  Ea nu se poate îndrăgosti, pentru că îi este, pur şi simplu, prea frică să nu fie respinsă…  Foarte rar ea dă dovezi de afecţiune, de obicei atunci când şi tu o faci.

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Felul ei de a iubi poate fi generat de o fostă relaţie cu final trist, în care ea s-a implicat foarte mult…  În orice caz, există o soluţie :  arată-i iubire nelimitată şi discutaţi orice neînţelegere, pentru a preveni orice criză.

 

 

5.  IUBIREA OSCILANTĂ

 

Cuvinte cheie :  „ Poate te iubesc, sau poate nu… ”  …

 

Comportament tipic :  Iubita ta este genul nedecis, nu doar în domeniul iubirii…  Cu toate că faptul concret că ea oscilează prea mult până să îşi aleagă o pereche de pantofi nu te afectează în mod direct, nehotărârea ei te afectează mai mult decât îţi poţi da seama…  Într-o zi ea se simte foarte îndrăgostită, a doua zi are de gând să îşi facă bagajele şi să plece !  Vrei crudul adevăr ?  Ea nu te iubeşte, ci, mai degrabă, iubeşte IDEEA de a iubi…  Din acest motiv, chiar şi cea mai mică ceartă a voastră o va face să pună la îndoială iubirea dintre voi.

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Dacă nu renunţi la ea, o să o facă ea, în momentul când îl va întâlni pe  „ The One ” …  Nu poţi fi sigur că a terminat căutările !

 

2

 

6.  IUBIREA UNIDIRECŢIONALĂ

 

Cuvinte cheie :  „ Iubesc eu suficient pentru amândoi ! ”  …

 

Comportament tipic :  Aceasta este o declaraţie destul de des întâlnită la multe cupluri…  Însă, înainte de a fi tentat să concluzionezi că cel care spune aşa ceva are o inimă imensă, încearcă să înţelegi ceea ce spune acesta cu adevărat :  „ Nu îmi pasă cu adevărat de ceea ce simţi…  Îmi place de tine şi asta ar trebui să fie suficient pentru tine ! ” …  În acest caz, nu există nicio urmă de iubire !  Este vorba de a avea, de posesie…  De asemenea, cineva care acceptă să trăiască o astfel de poveste  „ de dragoste ”  nu este, la rândul lui, îndrăgostit de partenera lui.  Poate că e vorba de frică, indiferenţă, sau orice altceva, dar în niciun caz de iubire !

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Ia-o la fugă fără să mai stai pe gânduri !!!!!

 

 

7.  IUBIREA EGOISTĂ

 

Cuvinte cheie :  „ Dacă nu te pot avea, nimeni nu va putea ! ”  …

 

Comportament tipic :  „ Iubirea egoistă ”  este foarte similară cu  „ Iubirea unidirecţională ” , dar este cu siguranţă mult mai violentă decât aceasta din urmă !  Femeia ta vrea să îţi obţină inima cu forţa !  Ameninţările ei constante arată o tulburare psihică cât se poate de evidentă !

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Fugi şi ascunde-te !  Eventual, schimbă oraşul în care locuieşti, poate chiar şi numele !

 

 

8.  IUBIREA A LA PYGMALION

 

Cuvinte cheie :  „ Trebuie să te schimbi ! ”  …

 

Comportament tipic :  Marea majoritate dintre noi, bărbaţi sau femei, creăm un anumit tipar comportamental pentru omul cu care ne împărţim viaţa…  Acest lucru explică de ce atât de des vrem să schimbăm felul în care se comportă partenerul/a…  Deci iubita ta a început să îţi schimbe felul de a te îmbrăca, friza, parfumul pe care îl foloseşti în mod uzual, îţi redecorează casa, etc…  Până aici nu sunt probleme majore, dar atunci când ea începe să îţi schimbe felul de a gândi, comporta, cercul de prieteni pe care îl frecventezi, trebuie tras semnalul de alarmă !

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Mai dă-i o şansă, după ce îi explici în prealabil că aşa eşti tu şi că te simţi bine în pielea ta, lucru pe care ar trebui să-l simtă şi ea în legătură cu tine.  Oricum, la un moment dat, amândoi vă veţi schimba, pentru că acest efect îl are viaţa de cuplu pentru oricine.

 

 

9.  IUBIREA FIZICĂ

 

Cuvinte cheie :  „ Sunt îndrăgostită de corpul tău. ”  …

 

Comportament tipic :  Nu îţi mai aduci aminte de ultima dată când voi doi aţi discutat despre ceva, indiferent de subiect !  Vă petreceţi marea majoritate a timpului liber în pat, pentru ca într-adevăr nu există alte lucruri pe care le aveţi în comun…  Vă înţelegeţi bine pe plan sexual, şi atât !

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Păstraţi-o doar pentru sex, dar căutaţi-vă dragostea în altă parte !

 

 

10.  IUBIREA DE MAMĂ

 

Cuvinte cheie :  „ Nu-ţi mai roade unghiile ! ”  …

 

Comportament tipic :  Viaţa lângă ea este precum copilăria…  Este un fel de substitut al mamei :  spală pentru tine, calcă rufe, face de mâncare şi, nu în cele din urmă, te corectează în public !  „ Nu, nu arunca hârtia aia pe stradă ! ” …

 

Mergi înainte sau ia-o la fugă :  Bărbaţii caută în general pe cineva care să le aducă aminte de mama lor…  Ai găsit-o, acum trăieşte cu ea !  După ce cu greu te-ai desprins de cuib, a fost alegerea ta să te întorci !

 

 

 

Cam ăstea sunt tipurile de femei pe care le-am întâlnit eu…  Nu spun că sunt singurele, ci doar cele cu care am avut eu plăcerea de a schimba fluide…

 

Or mai fi şi altele, nu zic nu…

 

 

P. S. :  Pentru cei care nu ştiu…

 

Pygmalion a fost un sculptor cipriot care s-a îndrăgostit de propria operă…  A făcut din fildeş sculptura unei femei…  S-a rugat lui Venus  ( Afrodita ) , zeiţa frumuseţii şi a dragostei, care din milă, a dat viaţă sculpturii…  Din uniunea lui Pygmalion cu femeia sculptată în fildeş a rezultat un fiu, pe nume Pathos  ( „ suferinţă ” în limba greacă ) .

 

George Bernard Shaw reia mitul şi ideea de bază într-o piesă de teatru cu acelaşi nume…  În piesă, profesorul Henry Higgins, un lingvist snob, pariază că va transforma o florăreasă simplă, Eliza Doolittle, într-o atracţie a lumii mondene londoneze, numai învăţând-o să vorbească cu un accent specific înaltei clase…  Ca şi Pygmalion, el se îndrăgosteşte de propria creaţie, dar ea îl respinge, căsătorindu-se cu un tânăr aristocrat.

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: