Gazdă cu beneficii

 

Un tânăr gălăţean în floarea vârstei pe nume…  Hai să-i zicem Max…  Deci, Max trăia fericit într-un apartament cu trei camere, primit cadou de la părinţi, la majorat… Una dintre camere era dormitorul în care dormea Max, sufrageria era pe post de birou şi spaţiu de recreere, şi cealaltă cameră era mobilată, dar nefolosită…

Din când în când mai venea pe la el prietena lui, cu care se mai uita la un film, mai făcea o porţie de cartofi prăjiţi sau îşi mai ciocneau pelvisurile…  Asta e, ca oamenii.

Într-o zi, prietena lui îi spune :  „ Bă Max, io am o prietenă care caută chirie, ca să se mute cu prietenu’ ei…  Tu ai o cameră liberă şi oricum eşti mai mult pe drumuri…  Nu vrei nişte bani în plus, că şi aşa nu stă nimeni în camera cealaltă ?  Plus că ajuţi doi tineri aflaţi la început de drum ! ” …

Eu, sincer vă spun, nu cunosc pe nimeni care să nu aibă nevoie de nişte bani în plus…  Deci Max a fost de acord să-i primească pe cei doi concubini în gazdă…  Cei doi s-au mutat în cealaltă cameră, unde au convieţuit în pace şi armonie o vreme.   În timpul ăsta, prietena lui Max îşi continua vizitele sporadice, exact ca şi până atunci.

Într-o bună zi, futacul primit în gazdă s-a certat cu gagica lui, şi-a luat lucrurile şi a plecat să vadă cum e cu găinile din alte ferme, şi a lăsat fata singură…

O perioadă, chiriaşa şi găzdoiul Max au convieţuit în regulă, fără să se calce pe bătături :  îşi programau excursiile la budă, în aşa fel încât să nu intre unul peste celălalt  ( cealaltă baie din casă fusese transformată în dressing )  şi îşi împărţeau frigiderul frăţeşte, câte un raft gol de fiecare !

Dar, după o vreme, inevitabilul s-a produs :  într-o seară foarte friguroasă de iulie, găzdoiul şi chiriaşa au alunecat din greşeală împreună în poziţia misionarului de mai multe ori, până dimineaţă !

Şi aşa a început o relaţie duplicitară între găzdoi şi chiriaşă, care venea o dată sau de două ori pe săptămână să-şi prezinte ofranda către proprietar, iar la final de lună plătea cinstit chiria, fără să cârâie…  Şi atât era de cinstită relaţia lor, că nici măcar nu dormeau împreună !  Fireşte, între timp, relaţia proprietarului Max mergea înainte cu prietena lui.

La începutul anului, proprietarul Max şi-a anunţat chiriaşa că îi va mări chiria :  inflaţia, cursul de schimb, s-au scumpit utilităţile, au mai crescut chiriile…  Asta e…

Şi chiriaşa a trebuit să plătească mai mult cu 20 de euro pe lună, şi relaţia lor a continuat netulburată cu aceeaşi frecvenţă.

Chiar înainte de sărbători, chiriaşa şi-a anunţat găzdoiul că vrea să plece în altă chirie cu o prietenă, lucru pe care l-a şi făcut numaidecât, oprind foarte abrupt şi definitiv şedinţele lor de jucat de-a cotletul la măzăriche…  Ca şi cum nu s-ar fi întâmplat absolut nimic !

Nu am nicio concluzie, nicio poantă de final, doar o poză cu un anunţ de primit în gazdă :

 

1

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: