De unde facem rost de cur papir !?

1

 

Dacă există pe lumea asta un blestem mai mare ca  „ Să te mănânce-n cur şi să ai mâinile prea scurte ! ” ,  atunci acela este  „ Să dea Dumneză să rămâi fără hârtie igienică ! ” …  Bineînţeles, cu agravări de genul  „ Când te chinuie cufureala, la ceas de seară, pe drumurile patriei ” , dar nu mă întrebaţi cum se pune asemenea blestem greu folosind o păpuşă voodoo !

Se dă următoarea situaţie :  o maşină cu doi indivizi călătorea în viteză de la Cluj la Maramu’ , în scopuri personale…  După ce au traversat autostrada Nokia  ( Aveţi dreptate, care autostradă !?  Care Nokia !? ) , cei doi au ajuns în Dej, unde au oprit să cumpere o sticlă de cola, de la un magazin de pe marginea drumului care, mai mult ca sigur, oprea frigiderele noaptea, ca să economisească curent…  Această procedură, menită să reducă dependenţa României de energia rusească, are efecte dezastroase pentru băuturile răcoritoare la nivel molecular, mai ales acum, când temperaturile ating 50 de grade la umbră noaptea…  Şi, după numai 20 de kilometri, şoferul se simţea ca şi cum ar avea un întreg depozit de gaze de şist în burtică, gaze care, curioase să vadă ce se mai întâmplă pe-afară, se pregăteau să erupă spectaculos ca-n Yosemite !

Cei care aţi mers către Baia Mare ştiţi că benzinăriile, facilităţile de toaletă modernă şi întreg secolul XXI lipsesc aproape cu desăvârşire de pe drum !  Cu excepţia tufişurilor şi tradiţionalilor boscheţi, alternativa preferată a fiecărui român verde*…  Şi, din lipsă de altenative, cei doi au tras maşina pe dreapta lângă un semafor  ( drumul e încă în lucru ) , au pus avariile şi au început să facă inventarul de hârtie pentru scopuri igienice…

Dezastru !

Un bon de benzină, îngust cât o scobitoare, şi chitanţa de la rovinietă…

Dezastru!

Ce dracu’ să facă !?  Că şoferul deja transpira !

Pentru că în asemenea momente luciditatea te cam lasă, şoferul nu a mai avut de ales şi a ţăşnit către pădure, alegând varianta frunzei strămoşeşti de stejar !  Şi a zăbovit o vreme, ascuns în frunziş, pentru treaba aia importantă care-l face până şi pe regele Mihai să se oprească din drum…

 

2

 

Apoi a revenit, uşurat, la maşină.
– N-o să crezi ce noroc am avut !  zice şoferul către copilot.
– Ce noroc ?
– Vezi că aici, pe drumul ăsta, se lucrează la greu…
– Aşa, şi ?
– Păi, şi drumarii, ca şi regele Mihai, tot trebuie să-şi facă şi ei nevoile pe undeva…
– Corect.
– N-o să-ţi vină să crezi…  Am nimerit chiar la scorbura unde-şi păstrează ei hârtia igienică !

 

Băi, frate !  Cât de norocos tre’ să fii ca să ai bafta asta !?!?!?

 
*  În caz că nu ştiaţi, deţinem recordul mondial pentru cei mai mulţi şoferi care preferă să facă şuşu în boscheţi, nu la benzinărie…  Acum, pe bune, există careva în ţara asta care să nu fi făcut măcar o dată un pişu galben în sălbăticie !?

 

3

Reclame

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: