Părinţi responsabili ( Sau cum să bei o bere cu sughiţuri ! )

1

 

Nu-nţeleg adulţii care vin cu copilul din dotare în cafenea, bar, bodegă sau club…  Mai ales cu d-ăia mici, mici de tot…  Nu-mi plac copiii şi-mi place să fumez.  Dar mi se pare ciudat să pui copilul în cutia cu fum de ţigară.  Eventual kinderul în căruţ şi draperie de fum…  Ţigară după ţigară, fumător mai minor decât minorii !

Pe lângă faptul că tre’ să stai, să-i păzeşti, să nu-şi rupă capul de vreun scaun sau să nu-i calce vreunul mai înalt, linişteşte-l să nu mai zbiere că s-a plictisit, ai grijă să nu înghită furculiţa sau solniţa, îi mai dai şi-o porţie babană de nicotină, recomandată direct de medic pentru o pereche de plămâni frumos coloraţi !

Şi mai bizar mi se pare că aceeaşi adulţi, care n-au nicio problemă cu nicotina, se isterizează dacă plodul pune mâna pe o pisică sau un câine, pentru că, vezi tu, au microbi, şi părul animalului poate îmbolnăvi grav micuţul.  Atât de matur !  Atât de responsabil !  Să nu mai spun de scandalul iscat dacă se murdăreşte pe mâini de praf, sau dacă se decide să se tăvălească prin noroi…  Nu e bine, se îmbolnăveşte micuţul, cum să-l laşi aşa, nesupravegheat !?  Mai degrabă îl iei cu tine şi-l înveţi să fumeze pasiv…  E mult mai ok !
De ce te-ai duce să bei o bere, într-o după-amiază de week-end care se vrea a fi relaxantă, cu orăcăitorul după tine ?  În loc să te bucuri că berea-i rece, că sticla e aburindă, conversaţia merge unsă, muzica-i bună şi da, mai e şi câte o adiere de vânt din când în când, stai şi schimbi scutece…  Îl mai iei pe  „ micuţ ”  la plimbat, că, de, e mic şi nu ştie decât să facă scandal, mai cere şi-un şerveţel că a început deja să bălească pe masă, fă cu schimbul să poţi bea un gât din berea care nu mai e nici rece, nici acidulată…  „ Şşşt, taci cu tata, ţine-l şi tu puţin că mi-au amorţit picioarele, da’ hai să plecăm odată că deja am ameţit de la atâta legănat…  Berea o beau acasă, de nervi ! ”

Şi cum unul mic care orăcăie n-ar fi de ajuns, mai sunt şi câţiva d’ăia mai mari, care n-au stare, pen’ că adulţii spun lucruri plictisitoare, şi tre’ să stai cu bunghiul pe ei să nu-şi rupă gâtul printre scaune şi să nu se-mpiedice de-un picior întins lejer, fără intenţie de piedică, da’ plodu’ oricât de mare ar fi, tot mic e să priceapă că nu, n-are voie să se-nvârtă-n jurul scaunului, şi că alţii s-ar putea să fie agasaţi de ţipetele de încântare pe care le scoate !

La masa alăturată, un câine….  Mă, şi-a stat ăla cuminte, în lesă, un cuvânt n-a scos !  Nu s-a foit că se plictiseşte, n-a vrut mai repede acasă, nu s-a apucat să adulmece persoanele din jur, puteai jura că nici măcar nu-i acolo…  Nu, că vezi tu, că pentru copii nu poate fi la fel…  Nu poţi să-i ţii în lesă, botniţă dacă le pui te asaltează ăia de la protecţia copilului, nici măcar de pom nu-i poţi lega, ca să ai asigurate 15 minute de relaş !

Şi-atunci de ce i-ai lua cu tine ?  Ok, înţeleg, unii n-au cu cine să-i lase…  Da’ toţi !?  Dacă-s aşa de mulţi, eu zic să-i adune, să-i bage-ntr-un loc comun şi să-i lase să-şi facă de cap 2-3 ore, cât îţi ia să duci o discuţie adultă la o bere, care să n-aibă timp să se încălzească !  Da’ să se restricţioneze accesul persoanelor sub 10 ani în locuri publice, unde se fumează şi se consumă băuturi alcoolice, şi unii chiar n-au chef să audă ţipete zglobii şi să vadă  „ copii fericiţi, zbenguindu-se cu spor ” !

 

Numai la binele micuţilor mă gândesc când spun asta, evident !

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: