Fotografia nu e artă.

În primul rând, să stabilim ceva clar :

 

Fotografia, de sine stătătoare, nu este artă…  Arta e muncă, crearea de chestii noi de către cineva pentru exprimarea unei idei…  Dacă pozezi trei copaci, nu e artă !  Desigur, dacă tu, fotograful organizezi elementele din cadru, în aşa fel încât să exprime ceva sau combini fotografia cu alte chestii, poate fi artă.

Dar, când pozezi o butelie ruginită în ploaie şi o faci alb-negru  ( sau sepia, pentru cunoscători )  în MS Paint, NU E ARTĂ !  Ştiu că ţie şi se pare că exprimă ceva şi, poate chiar exprimă, deşi mă îndoiesc, nu tot ceea ce exprimă ceva este artă…  Fotografia are utilitatea ei, poţi imortaliza lucruri importante din istorie, imagini puternice, etc. …  Nu, dragă cititor, cu maimuţa la mare nu reprezintă o imagine puternică sau importantă pentru nimeni !
Spre exemplu:

 

1

Da.  Această fotografie a câştigat un Pulizăr…  E faină, e puternică, are umor…  Eu mă umplu de căldură sufletească mereu când o văd.  Dar fotograful în cauză NU este un artist !  Să fii la locul potrivit, la momentul potrivit şi să ştii cum funcţionează un aparat foto destul de bine încât să faci o fotografie bună, nu înseamnă că eşti un artist !  Recunosc, dacă ăsta a ţinut negrişorul trei săptămâni în beci ca să-l înfometeze şi a lipit vulturul cu scoci de pământ  ( nu m-aş mira !) ,  atunci DA, ESTE ARTIST ! Dacă nu, doar un fotograf bun…  Oricum n-am cum să-l întreb cum o fost cu adevărat, pentru că a supt o ţeavă de eşapament în ’94 !

M-am săturat până-n gât de semifotografi ! Rataţi cu un aparat foto, luat cu jumate din salariu lu’ mă-sa, care se cred artişti…  Proaste de  15 – 20  de ani care se pozează la baie, în oglindă, şi au la profilul de feismuc trecut la pasiuni :  fotografia !  Cretini care ies la plimbare în parc cu aparatul foto de gât !

 

Hai să vă explic ceva…

 

Nu îţi trebuie talent să dai aparatul pe auto şi să apeşi pe buton…  Nu îi pasă nimănui de grădina publică, de faleză, nici de faianţa de câcat din baie de la mă-ta şi nici de porcăriile pe care le pui pe topicu’ de fotografii, pornit de tine, de pe un forum aleator !  Nu se uită nimeni pe blogul tău de fotografie, contu’ de deviantART şi ce alte link-uri de câcat pui la status pe yahoo !  Nu eşti artist, nu o să te angajeze nimeni să faci print-uri !  Poate o să te sune văru’ de la ţară să îţi zică :  „ Bai pulă !  Am auzit că ai un aparat foto sculă de basculă, hai, nu îmi faci şi mie pozele la nuntă ?  Dau două kile de vin ! ”

Rataţi ordinari care sug  „ artă ”  direct din ţâţa râncedă a mediocrităţii şi care nu reuşesc, prin inundarea lumii cu fotografiile lor proaste, decât să scadă standardele lumii artistice…  Cu cât media calităţii este mai jos, cu atât mai bune vor părea lucrurile care anterior ar fi fost doar vag acceptabile şi cu atât va fi mai greu pentru un lucru chiar excepţional să îşi facă drum prin marea de vomă intelectuală până la lumină !

 

Vreţi să ajutaţi arta ?  NIMIC MAI SIMPLU :  sugeţi o ţeavă de eşapament, ca fotograful mai sus menţionat, mâncaţi plumb ca pe mentosane, sau fiţi creativi şi găsiţi voi ceva nou…  Serios !  Puneţi-vă o pungă peste cap, nu îmi mai consumaţi oxigenul degeaba şi scutiţi lumea de risipa voastră de biţi şi pixeli, căreia îi spuneţi  „ artă ”  !

Fotografii amatori,  „ pasionaţi ” , care mereu menţionează că strâng bani să-şi ia un aparat profesionist, deşi nu îi pasă nimănui, ar trebui călcaţi pe gât !

Ca protest, acum ceva timp în urmă, am făcut această poză…   Mi-a luat cam 5 minute.

2

Se cheamă  „ Fantoma soarelui muribund ”  şi voi va trebui să ghiciţi ce reprezintă…  Deşi, sincer, mă îndoiesc că vreunul dintre voi are mintea la fel de bolnavă ca a mea şi va reuşi să se prindă !

 

P. S. :  Este o porţiune a coiului meu drept !  Tocmai mă pregăteam să plec la epilat…  E aurie, că sunt aşa de fecund artistic, de parcă aş avea coaie de aur !

 

ARTĂ PURĂ !

 

Şi o să o pun la toate concursurile de fotografie de câcat de pe forumuri şi alte tâmpenii pe care le găsesc, pentru simplul motiv că arta lor valorează exact la fel de mult ca flocii mei !  De asta şi aleg să scap periodic de ei !

 

E freeware

 

Puteţi să o luaţi şi voi…

 

Ştiu că o vreţi ca wallpaper !

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: