Vedetă de rang C, cadavru de rang A

Să uităm de legende, ca măreţul Serjiu, care s-a îmbolnăvit de deces, lovind puternic industria nostalgiei româneşti  ( Că cinematografie n-a făcut niciodată băiatul, staţi calmi ! ) …

Să vorbim puţin de alt tip de cadavru…  Cadavrul de vedetă de categoria C…  Ca Mălina Olinescu…  Sau Mica de la Abracadabra, că e încă freş.

Io mă uitam la Abracadabra când eram mic…  Am fost pe target…  Da’ să moară magicianu’ dacă o ţin mine pe asta !  Şi chiar dacă mi-ar fi reamintit cineva de existenţa ei, sigur n-aş fi recunoscut-o pe stradă.

Dar a murit…  Asta e !  Oamenii mor şi la 30 de ani.  Se mai întâmplă şi câcaturi de ăstea.  Însă, ca vedetă de categoria C, când mori, ţi se întâmplă ceva fantastic…

Brusc toţi jurnaliştii necrofagi se înfruptă din cadavru.

E scârbos !

E scârbos că cineva, care acum 2 săptămâni era complet irelevant, devine brusc relevant doar pentru că a murit…  Hai să disecăm o viaţă de care chiar nu ne interesa.  Că s-a terminat şi acum ne interesează…  Că omul prost e fascinat de moarte !

Dar ştiţi ce e şi mai scârbos ?

Să fii altă vedetă de categoria C, hai să fim mai indulgenţi, maxim B, şi să te trezeşti dând declaraţii despre mort, în presă…  Să plângi la TV…  Să îţi faci nişte imagine, să hrăneşti nişte jurnalişti fomişti şi să faci nişte rating de oligofreni curioşi de cadavrul unui om pe care nu l-au cunoscut niciodată…

Dintr-un cadavru !

Dana Rogoz…  Pisi…  Mi-a zis cineva că mă mai citeai pe vremuri…  S-ar putea să abereze.  Dar Pisi, dacă citeşti asta, să ştii că nu e frumos !  Poate nu te-a dus capu’ pe moment că faci un lucru scârbos, dar e scârbos să vorbeşti despre un om pe care tu l-ai cunoscut unor oameni pe care nu ar trebui să-i fută grija !  Nu e treaba lor cum a fost colega ta de la Abracadabra în viaţa reală…  Ştiu că departamentul de PR de la PRO e foarte convingător şi ţi-au spus că e frumos, dar nu e…  Nu-i mai asculta !  Ăia nu sunt oameni !  Nu suferă de decenţă şi alte caracteristici umane !

Dar se poate şi mai rău…  Coteii de la Laba Land au scos melodie în memoria Micăi care a murit…

O cunoşteau?  Nu !
Aveau vreo tangenţă cu ea ?  Nu !

Dar le-a zis departamentul de PR de la PRO că e un moment emoţionant, şi că ar fi util pentru ei să se bage în seamă…  Între emoţiile celor douăj de oameni care o cunoşteau şi curiozităţile celor 200 000 de reduşi mintal care nu o cunoşteau, dar erau curioşi la cadavru !

Să mai facă nişte brandig, ce pula mea !  Că de-aia mor oameni :   să facă alţi oameni branding !

Şi melodia e o labă autotunată…  O insultă pentru orice mort !  Cred că şi Elton ar muri dacă ar asculta lăbăreala asta, o insulta adusă emoţionantei piese dedicate memoriei celebrei Diana…

„ S-a mai stins o stea :((  ” spune în descrierea melodiei…

Serios !?  Chiar serios !?  O stea ?  Dacă te întâlneai cu ea accidental pe stradă acu’ câteva luni, dup-aia o sunai pe mă-ta extaziat/ă, urlând :  „ MAMĂ, NU O SĂ-ŢI VINĂ SĂ CREZI CU CE STEA M-AM ÎNTÂLNIT EU !!!!

Nu s-a stins o stea…  S-a stins un om, a cărui importanţă o exageraţi, după care vă lipiţi de ea, poate aşa deveniţi şi voi relevanţi !

 

P. S. :  Io simt aşa, că până crăp, dacă mă chinui puţin, ajung vedetă de categoria C…  Dacă vine cineva la TV să plângă şi să spună că s-a stins o stea, vă rog să îi daţi un şut în coaie !  Că nu e aşa !  Dar poate îmi dedică şi mie o melodie Fernando de la Caransebeş !

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

One Response to Vedetă de rang C, cadavru de rang A

  1. Ghizzzmo says:

    unii își fac nume pe spinarea morților și-n viață habar n-au de ei; aici ex. s-au dat mai sus.

    unii își fac nume pe spinarea celor vii și când mor puțin le pasă. nu vreau să dau decât un ex.: Stilul regelui pop a fost copiat de mulți.. când s-a dus, lui Justin Timberlake puțin îi păsa parcă.. la ceremonialele funerare el era plecat deja să-și prezinte o linie vestimentară prin Germania.

    apoi guvernul român e la fel -cum a și spus cineva- cu marile pers. culturale – cât sunt în viață le calcă în picioare ca după ce mor să le facă elogii pompoase, să le ridice statui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: