Tu Ardeal, Ardeal, Ardeal…

O să încep azi direct cu o piesă…  Vă rog s-o ascultaţi şi apoi să continuaţi să citiţi !

 

 

Ştim cu toţii că, de secole, Ardealul e al ungurilor…  Ardealul şi, mai ales, Harghita şi Covasna…

Da, e al ungurilor !  Cum să nu fie al lor, când în gara de la Apahida aşteptau trenul de la Galaţi, special ca să arunce cu cartofi şi cu borcane în el ?  Când pe undeva, prin Covasna, am oprit maşina, am coborât să vedem ce vând ăia pe marginea drumului şi, când au văzut că e număr de Galaţi, ne-au fugărit până la maşină şi-au continuat să ne fugărească chiar şi după ce maşina pornise deja !?  Când, printr-un sat tot de pe acolo, la benzinărie au refuzat să ne dea orice indicaţie, şi, deşi eram în România, plătisem cu lei româneşti, ei vorbeau cu noi în bozgoreşte şi se strânseseră ameninţători în jurul nostru ?  S-a lăsat cu geamuri şi capete sparte, dar asta e altă poveste…  Când amicul Istvan e zâmbitor, glumeţ şi săritor, până vine vorba de învăţământul în limba română ? Amicul Istvan, crescut în Harghita sau Covasna, care nu rupe prea multe pe româneşte refuză cu încăpăţânare să-ţi spună altfel decât pe nume maghiarizat…

Normal că Ardealul e al ungurilor !
Au mai multe drepturi şi înlesniri decât românii care trăiesc acolo…  Vor Universitate în maghiară…  Vor să fie autonomi şi de sine stătători…  Dar Ungaria îi refuză la import !  Se mai trezeşte câte unul care ar vrea să cucerească şi Delta, că ţipă-n el sângele coborât din Attila…  Îi trece repede, îşi aduce aminte că vrea învăţământ exclusiv în maghiară şi nu pricepe de ce trebuie să înveţe româneşte, cu toate că stă în România, s-a născut aici şi, cel mai probabil, aici o să moară !
Whatever

 

De ce mi-ar păsa mie, în Galaţi, ce vrea ungurul român din Ardeal ?

N-am auzit ca nemţii din Ardeal să vrea autonomie…  N-am auzit nici de tătarii din Constanţa că-şi vor propriul stat…  Nu i-am auzit decât pe unguri !  Că sunt mai coioşi şi cu mai mult sânge-n pulă !

Păi, şi tătarul te tăia fără să-i pese, da’ în timp s-a mai calmat…  I-au trecut nervii, s-a diluat sângele, pula mea, a evoluat !

Şi nemţişorii vroiau să fie un popor blond cu ochi albaştri, da’ le-a trecut şi lor…

 

 

Ungurii au rămas ancoraţi într-un trecut demult trecut…

Eu ştiu că trebuie să te porţi delicat cu oamenii care nu pricep…  Nu e vina lor…  Cu oamenii cu nevoi speciale, te porţi special…  Dacă nu pricep, zici ca ei şi faci ca tine…  Îi laşi în plata lor…  Mai mult decât s-au înmulţit, n-au cum să se înmulţească !  Ce-or să facă dacă nu le dai act pe stat ?  Or să dezvolte bomba atomică, or să sară pe spinările cailor şi-or să pornească război din interior !?  Mă-ndoiesc !  Or să ţipe, or să se agite, o să le treacă, or s-o ia de la capăt după un timp…

 

Prea multă băgare în seamă strică !

 

Sabina

Tot românul aplaudă fetişoara aia care şi-a pus bentiţă cu tricolor în mijlocul Covasnei…  Chiar de ziua maghiarilor de pretutindeni…

 

Pe o parte, eu zic că a fost o mare stupizenie.  Ce se aştepta, să fie Rosa Parks ?  Frate, ia ungurul, adu-l în Galaţi, înarmat cu steagul Ungariei, şi mă-ndoiesc că va primi doar ameninţări cu moartea…  Nu ştiu de ce bănuiesc eu că primeşte o excursie direct la spital !
Nu te dai la urs cu mâinile goale şi dup-aia te-ntrebi de ce ţi-a rupt capul…  Nu porţi tricolor în Ardealul ungurului şi dup-aia te-ntrebi de ce s-a luat de tine.  Rosa Parks vroia egalitate…  Dacă tu ceri drept de egalitate în România ta, atunci înseamnă că meriţi, mă, să-ţi ceară ungurul Ardealul.  Dacă până şi-n ţara ta tu simţi nevoia să te justifici, atunci îţi meriţi soarta !

Eşti stăpân aici şi fără tricolor în păr şi poa’ să ţipe Covasna şi Harghita cât vor ele…  Oricum nu le bagă nimeni în seamă…  Tu-i faci să fie băgaţi în seamă !  Fără să-i scoţi tu în evidenţă, ar fi clar că sunt români, oricât de tare s-ar bate cu pumnul în piept că-s unguri !
Nu aplaud nicio bentiţă care ajută la perpetuarea mitului…

Pe cealaltă parte, puştoaica e de admirat…  O fetiţă de clasa a IX-a s-a hotărât să-şi poarte cu mândrie însemnele ţării în care trăieşte şi să le dea o palmă maghiarilor pentru gestul făcut de ziua naţională a României…  Când bozgrii au purtat doliu…  Şi nu s-a întâmplat absolut nimic…  Nicio reacţie !  Poate doar erecţie…

Poate doar a vrut să tragă un semnal de alarmă că lucrurile merg foarte prost în ţara asta de câcat…

Ne-am pierdut identitatea şi mândria de români !  Ne lăsam călcaţi în picioare de oricine…  Am putea la fel de bine să ne dăm pantalonii în vine, să ne aşezăm capră şi să implorăm pe toţi să ne fută-n cur !  Sau să ne aşezăm în genunchi şi să sugem toate pulele care ni se oferă !

 

Dacă Africa e lumea a treia, România e la menţiuni !

 

P. S. :  Am zis de multe ori că mi-e lehamite de ţara în care trăiesc…  Nu mi-e lehamite, mi-e greaţă !  Simt un dezgust total…

 

Alo !!!  Pulelor de la Bucureşti, care sunteţi la conducere !?!?!  Se aude şi prin birourile voastre !?  Faceţi o pauză din fututul secretarelor cu gura pungă şi mai faceţi ceva şi pentru oamenii care, ca nişte oligofreni tâmpiţi, v-au trimis acolo !

Câţi o-ţi fi prin ţară, că trei sferturi sunteţi plecaţi prin delegaţii, în ţări exotice…

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: