Vârsta reală, te rog !

 

 

Cică fetele se maturizează mai repede decât băieţii.  Dar, la un moment dat, ajung totuşi la acelaşi nivel…  Undeva după 25 de ani…  Îs generos, şi mai adaug 5 ani de copilărit.  Aşadar ajungem la 30…

Asta nu înseamnă că ei nu se vor bucura în continuare la un playstation, sau că ele nu vor privi cu jind la casele de păpuşi.  Doar că, atunci când vine vorba de real life sunt capabili să judece  „ matur ”…
Fără să scoată limba unul la celălalt, fără să-şi ia jucăriile şi să plece, fără să mai aplice bătutul din picior, datul cu fundul de pământ sau  „ Nia, nia, nia, uite ce am şi tu nu ! ”  …  Fără să se tragă de codiţe, fără să facă plăcinţele de noroi şi să se împroaşte din cap până-n picioare, fără să-şi pună piedică, fără coji de banane şi fără  „ Ştiu ce-ai făcut, te spun ! ” …
Aşa cică…

Şi mai sunt şi cei care mimează maturitatea… Capabili să-ţi citeze din toţi filozofii lumii, să-ţi dea sfaturi coerente, să ţină predici mai ceva ca un predicator de meserie…  Să-ţi explice sensul vieţii, al prieteniei, importanţa oamenilor de lângă tine, ce ar trebui să faci ca să păstrezi pe cineva aproape, ce ar trebui să eviţi, cum să te comporţi cu oamenii la care ţii, ce-nseamnă onoare, respect, coloană vertebrală…  Care se cred înţelepţi, importanţi, grei, cei mai cei !

Dar care, puşi în situaţia în care ar trebui să şi practice ceea ce propovăduiesc, se-ntorc inevitabil la vârsta de maxim 7 ani !  Şi uită că nu doar ceilalţi ar trebui să se comporte matur şi onorabil…  Ceilalţi te tratează conform vârstei pe care o dovedeşti.  Sau în ton cu comportamentul pe care-l adopţi.

E pueril să te gândeşti că arunci cu pietre şi ţi se va răspunde cu petale de trandafir…  Sau cu ovaţionări pentru cât de mitocan poţi fi.
Iar maturitatea nu ţine de cantitatea de citate pe care le poţi oferi pe bandă rulantă, la fel cum bunul simţ n-are nimic de-a face cu faptul că dormi cu codul bunelor maniere sub pernă !

Nu vroiam să cred că femeile rămân aceleaşi plodoaice răutăcioase şi răsfăţate, indiferent de vârstă…  Sau măcar unele dintre ele.  Până nu mi s-a dovedit !  Cu mult mai multe exemple decât aş fi avut nevoie.  Pricep repede…  Nu-i nevoie să te dai în stambă ca să înţeleg că vârsta din buletin, oricât de mare ar fi, şi oricât de mândră ai fi de ea, nu te-a învăţat nimic.  Decât cum să pălmuieşti, şi tot tu să te plângi că te doare mâna.  „ Femeie devii, nu te naşti ”  zicea Simone de Beauvoir…   Şi câtă dreptate avea !

 

Dar nici cu reprezentanţii sexului tare nu mi-e ruşine !

 

Motanul fute, motanul ţipă !

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: