Mărturii la pacheţel

 

 

Nu ştiu eu exact cum stă treaba cu nunţile ăstea.  Credeam că te duci frumos în faţa ofiţerului Stării Civile, spui  „ Da ” , semnezi în câteva locuri, dacă vrei să treci şi pe la popă, de bine, dacă nu, la fel de bine, pupături, salut, ura şi la gară !

Da′ nu, că vezi tu, aşa e prea simplu…  De ce să nu complici lucrurile cu lumânări, şi aranjamente florale, şi invitaţii, şi meniuri, şi alte drăcii care-ţi scot păr alb, da′ care trebuiesc făcute, că altfel…  N-am înţeles care e urmarea, pentru că fraza e lăsată mereu în aer !  Nu ştiu ce se întâmplă  „ altfel ” , dar trebuie să fie ceva groaznic, de nu-l spune nimeni.  Gen tras pe roată, scos de unghii cu patentul sau finalul de la Mortal Combat !

Dilema mea s-a adâncit când am auzit de  „ mărturii ” .  Care se pun pe farfurii…  Adică te decizi să te căsătoreşti, te-apuci să scrii o mărturie…  Cred că mărimea ei depinde de cât de multe ai de mărturisit !  Poate avea de la câteva rânduri la câteva sute de pagini !  Şi dup-aia o trânteşti frumos în farfuria invitaţilor, ca să ştie şi ei ce-ai făcut tu până în momentul căsătoriei.  Un fel de mărturisire fără popă şi patrafir…  Publică.

Ei, nu-i aşa !  Şi noroc de mine că exist, ca să-i lămuresc pe toţi cei care credeau acelaşi lucru.  Pentru că am aflat cum stă treaba şi din prea-marea-mea-mărinimie o să împart știinţa în întreaga lume !  Trageţi aer în piept, căscaţi urechile, beliţi ochii şi luaţi aminte…
Mărturiile sunt un fel de antreuri…  Ca nişte hors d’oeuvre mai în afara meniului.  Prima chestie pe care o vezi, care-i de mâncare şi pe care o poţi lua acasă, chiar dacă nu te saturi.

Bineînţeles că iar e dilematic, că mai nou cică nu mai e în trend să pui chestii tradiţional comestibile…  Poţi înlocui cu poze, evantaie, trabucuri…  Dar acum depinde de ce şi cum mănâncă fiecare…

Acestea fiind zise, omenirea fiind salvată încă o dată de înţelepciunea guru-lui, mă duc să fac o listă cu lucrurile semimâncabile…  Poate chiar voi scrie  „ Ghidul nunţii totale ” , dau lovitura şi ne reauzim de pe-o plajă fără căsătorii !

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: