Motive de petrecere la români

Ce mult iubim sărbătorile !  De orice fel, chiar şi ălea din import.  Pentru că tot s-a încheiat o perioadă plină de sărbători, m-am gândit să trec în revistă motivele de petrecere ale românilor.

 

 

 

 
Iubim ziua de 1 Decembrie, nu pentru că e ziua naţională a Românicei, ci pentru că ne luăm castronelele şi sticlele de plastic, aşezându-ne cuminţi la rând, ca nişte copii la dentist, pentru o porţie de fasole cu cârnaţi şi un păhăruţ de ţuică fiartă, care să ne reanimeze spiritul naţional cam leşinat.

 

 

 

 
Iubim Paştele pentru că păpăm ouţe roşii, cozonaci  ( cumpăraţi din magazin, pentru că pizdele-s prea emancipate şi bătute-n cap ca să stea să gătească ) .  Fii sinceră, draga mea !  Îţi dau două opţiuni:


a) Sugi pula şi înghiţi tot, ca o fetiţă care-şi ia linguriţa cu ulei de peşte  ( nu de ăla care te scoate la produs ) ;
b) Stai şi frămânţi la cozonac şi pregăteşti bunătăţi.
Oare de ce ştiu deja ce variantă vei alege ?
Ce mai simbolizează Paştele ?  Păi, tot românul ştie că Paştele înseamnă că trebuie să crape friptură de miel  ( aici doamnele care nu suportă carnea de oaie, poate preferă să guste mielul c-o nară 🙂 ) .
Sintetizând, Paştele e sărbătoarea maţului umplut…  Momentul când, goliţi sufleteşte, ne grăbim să ne umplem trupeşte.  Şi atât de lacom o facem, încât unii dintre noi ajungem la spital de prea mult crapăt şi băutură !

 
La fel de mult iubim Crăciunul.  Oho, ce fericire pentru milioanele de românei şi ce nefericire pentru milioanele de purcei !  Crăciunul e sărbătoarea cumpărăturilor, a reducerilor şi a reduşilor.  Timpul când îl scoatem pe Hruşcă de la naftalină şi-i ascultăm colindele obosite şi mai vechi decât dinozaurii, dându-ne emoţionaţi şi sensibilizaţi.


Sărbătoarea când cumpărăm brad natural  ( că ăla artificial ne pute a plastic )  şi-l împodobim, bucurându-ne ca nişte copii idioţi.  Acelaşi brad, care-ţi luminează şi înmiresmează nopţile, îl vei arunca la tomberon după câteva zile…  Offf, handicapatul meu mic, dacă ai conştientiza că plăcerea ta efemeră despădureşte munţii !  Dacă ai dormi la umbra unui brad, dacă ai mirosi răşina lui  ( ce diferenţă e între băşina ta şi răşina lui ! ) , dacă ţi-ar umbri geamurile la casă, dacă te-ar adormi cu foşnetul lui în nopţile ploioase, dacă l-ai cuprinde cu braţele şi ţi-ai lipi trupul de el, să-l simţi viu, ţi-ai mai dori la fel de intens să-l ai în casă pentru câteva zile ?
Iartă-mi rătăcirea, tu ai o idee, şi aia fixă !  N-o să te schimbe un idealist !

Să revenim la Crăciun…  Un alt mare prilej de a ne hrăni…  Spiritual credeai !?  Da, da, dar să aibă hrana spirituală în jur de 80–100 de kile, vă rog !  Totul stropit din belşug cu multă băutură, vin, dacă se poate…  Căpşunică, frăguţă, să fie instalaţia unsă !  Să moară colesterolul care ne-a invadat mişeleşte !  Ca de obicei, cu acest prilej, cei mai perfecţionişti dintre noi vor ajunge iar la spital, doborâţi de lupta prea inegală cu kilometrii de cârnaţi, kilogramele de sarmale şi fripturi, şi canistrele cu vin !
Mai avem vreun motiv să iubim Crăciunul ?  Da, aşteptăm reducerile de sezon…  Şi ne luăm conştiincioşi cărucioarele şi intrăm în…  Unde credeai, în librării !?


Iar te-ai înşelat !  Intrăm în super–hiper–mega market, şi cumpărăm orice beneficiază de reduceri…  Ne-am îmbolnăvit de shopping.  Gata, s-a dus Crăciunul, o să trecem iar pe urzici, cartofi şi fasole  ( prilej cu care domnii îşi vor da  „ aere ” , ca să aibă şi doamnele o bucurie, deh, aer cu vitamine ! ) .

La ele e ceva de genu' : " Uită-te, dar nu atinge ! Atinge, dar nu mirosi ! Miroase, dar nu gusta ! Gustă, dar nu înghiţi ! "

Crăciunul e sărbătoarea pizdelor dezbrăcate, pe post de crăciuniţe sexy…  Şi ne sufocă iar cu invazia de boarfe, tocmai când ar trebui să sărbătorim spiritual şi decent.  Sărbătorim naşterea Mântuitorului nostru cu pizdăraie, buci şi ţâţe, cu numere de striptease !?

 
Ce mai iubim noi ?

 

 

Păi, când vin alegerile…  E timpul când poţi căpăta absolut gratuit un pix sau o sacoşă cu însemnele partidului care te va salva şi-ţi va arăta pe unde s-o iei, calea adevărului şi a bunăstării !  Cei mai norocoşi se aleg şi cu un kilogram de făina sau zahăr.

 

 
Ne mai plac inaugurările de magazine, poate ne mai alegem cu o găleată de plastic, sau ne luptăm eroic pentru 20 de tigăi la promoţie.

Astfel s-a născut zicala „ A muri înghesuit la pomană ”

Deşi a urcat pe o cracă superioară, a coborât pe scara evoluţiei !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iubim înmormântările, pentru că se dă de pomană…  Un bun prilej de a ne trage mecla ipocrit-suferindă, cum ni se rupe nouă pula de durere, şi-i băgăm 20 de kile de condoleanţe celui care a suferit pierderea, aşteptând coliva, cu mâna întinsă…  Păi, pulică, tu credeai că te-am urat degeaba ?
De asta şi popa a redus diareea verbală de la căpătâiul mortului…  Că se răcesc sarmalele şi borşul !
Cu burdihanul plin, îl întrebi perfid pe nenorocit dacă nu mai are pe cineva bolnav în familie, ca să ştii şi tu ce planuri de viitor să-ţi faci…

 

 


Ce mai iubim noi, românii ?  Cotrobăind prin debaraua cu sentimente, descoperim dragostea de cele sfinte…  Şi mergem în pelerinaj la sfintele oseminte ale prea cucernicilor necunoscuţi, unde ne rugăm să câştigăm la loto, sau ca să ne vindece divinele moaşte de varice, prostie şi reumatism !

 

 

 


Apoi, pătrunşi de credinţă şi dragoste, ne îmbrâncim şi blestemăm dacă nu mai apucăm sarmalele şi paharul de bere oferite ca pomană!

 

 

 

 

 

Ei sunt cei care au decis, după ce s-au gândit profund, că trebuie  „ Să  trăim bine ! ”  …

 

 
P. S. :  Crezul nostru naţional a devenit :  CE SE DĂ ?
Răspunsul meu :  Muie !
Ei :  Şi e gratis ?

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: