Cine nu are pensionari, să-şi cumpere…

 

 

Aşadar, intră la analiză specia care se înmulţeste cel mai repede în Românica :  pensionarul…
Există o vorbă din străbuni  ( spusă de un bătrân, evident ) :  cine n-are bătrâni să-şi cumpere, iar cine-i are, să-i…  Să-i…  Cum ?  Ce spui ?  Să-i fută !?  Păi, trebuie să fiu de acord cu tine, că altfel nu mai citeşti ce scriu pe blog.  Cititorul nostru, stăpânul nostru…
Şi care crezi că e virtutea lor de căpătâi ?  Patriotismul ?  Nu, dragă cititor, e vorba de pomană…  Dacă nu e de pomană, măcar nişte reduceri, acolo !
Îşi mai aduce cineva aminte de muia pe care au luat-o românii la Caritas ?  Jocul unde depuneai 1 leu şi primeai înapoi 8 lei după 3 luni ?  Cine crezi că s-au repezit plini de lăcomie, să depună banii scoşi de la saltele ?  Şi nu vorbesc aici de  2–3  pensii…  Bătrânii noştri înţelepţi şi modeşti !  Statisticile au arătat că sumele cele mai mari au fost depuse de pensionari…  Motivul ?  Să aibă şi ei, săracii, bani de înmormântare şi colivă.
După ce Caritasul a căzut la datorie, aceiaşi pensionari, bolnavi, cardiaci, rupţi în cur de foame şi lipsuri  ( aşa susţineau ei )  mărşăluiau pe străzile Bucureştiului, protestând împotriva muiei la care au fost supuşi !  Dar ce pensionari am văzut la proteste, nene !  Nu păreau deloc suferinzi…  Erau rotofei ca nişte purceluşi de lapte, cu bujori în obrăjori, îmbrăcaţi în cojoace de piele, cu căciuli de miel  ( c-o nară ! 🙂 ) …  Să vezi ce plini de energie şi nervi îi îmbrânceau pe jandarmi, ce zbierau cerându-şi banii înapoi !
A urmat FNI, ăla cu  ” Dormi liniştit, FNI lucrează pentru tine ” …  Acelaşi scenariu: depui 1 leu, primeşti 6 înapoi.  Au apărut iar pensionarii, precum gândacii, cu alte sume depuse  ( crezi că erau mici ? ) , ca să facă pula mare într-un timp scurt…  Istoria şi prostia s-au repetat !
Aceiaşi pensionari de care nu încapi dimineaţa în mijloacele de transport, când pleci la servici, pentru că atunci îi mănâncă în cur să se plimbe, doar au gratuitate oferită de primărie…  Aceiaşi pensionari care zbiară că-s necăjiţi şi nu se pot câca de foame, dar dacă le întorci saltelele pe dos, curg bani !
Mă înspăimântă înverşunarea şi lăcomia cu care se reped la inaugurarea noilor magazine, măcar un pix sau o găleată de plastic moka să prindă.

 

 

La inaugurarea Bauman de la Iaşi, un pensionar din ăsta a reuşit să ciugulească nu mai puţin de 10 găleţi de plastic…  Bănuiesc că făcuse mai multe drumuri tur–retur…  Strângăcios ca o furnică, nemernicul, nu ?  Altă cotoroanţă pensionară a smuls, pur şi simplu, o legătură de tigăi cu preţ redus–promoţie, din faţa unor tineri…  Alo, măicuţă bătrână cu brâu de melană, în câte tigăi poţi prăji ceapa ?  Sau laşi cu limbă de moarte să-ţi pună la căpătâi, când crăpi, vreo  2–3  tigăi, să prăjeşti nişte viermişori pe lumea cealaltă ?
Lăcomia şi prostia voastră au făcut inutilă moartea tinerilor la lovitura de stat din ’89, când stăteaţi umili, cu morcovu-n cur şi creierul spălat, ascunşi pe sub paturi, aşteptând eliberarea…
Apoi, aţi acceptat sacoşele cu zahăr şi ulei împărţite gratuit, aţi alergat la urne şi i-aţi votat pe puliticienii care au distrus această ţară !  Iar acum ne blamaţi pe noi pentru tot dezastrul pe care l-aţi provocat.  Turma electorală disciplinată care, de dragul majorării cu  2 %  a pensiilor, n-aţi ştiut să fiţi vizionari şi aţi amanetat soarta ţării !
Dacă toată viaţă ai fost un prostălan, este extrem de greu să devii înţelept la pensie.
Pot învăţa de la voi ce este demnitatea, când veniţi cu sacoşele şi borcanele, ca să luaţi şi pentru acasă, la orice sărbătoare unde se împarte mâncare gratuită !?  O fasole cu cârnaţi  ( pot fi şi expiraţi, nu contează ) , o sărmăluţă, un mic, un pahar de ţuică sau de vin, orice poate să umple maţul, e binevenit !  Deşi vă văd bine îmbrăcaţi şi hrăniţi…  Şi câcat ambalat dacă dai gratuit, românii se calcă în picioare să prindă o porţie !
Nu ştiţi să îmbătrâniţi frumos, mirosiţi a rânced şi a acru…  Trageţi apa abia după ce vă câcaţi 3–4 zile la rând, iar apa folosită e cea în care aţi făcut baie, ca să faceţi economie !
Dar, dacă ar apărea alt joc piramidal, care să vă promită câştiguri mari şi rapide, ar sări banii de pe voi ca popcorn-ul !
Mulţi dintre voi aveţi pensii de mii sau zeci de mii de lei, asta în condiţiile în care majoritatea salariaţilor abia câştigă  1000 – 1200  de lei…  Câţi amărâţi din ăştia trebuie să muncească pentru a asigura plata unei pensii de 10000 lei  ( o sută de milioane lei vechi, şi nu sunt puţine ) !?
Cunosc personal cadre militare care au ieşit la pensie la 47–50 de ani  ( şi ce pensie ! )  luând şi  500–700  de milioane de lei ordonanţă…  Iar un muncitor care a lucrat până la  61–63  de ani în fabrică, ture de noapte, condiţii grele de muncă, are o pensie de mizerie.  Bine, pensionarul de fabrică e o specie pe cale de dispariţie, la câte fabrici mai avem !
Văd parcurile pline de  ” pensionari ”  pe caz de boală  ( avem peste 1,3 milioane de paraziţi din ăştia ) ,  care au intre  46–60  de ani…  Buni de muncă, plesnind de sănătate, stau şi joacă table  8–10  ore pe zi, restul timpului petrecându-l prin crâşme…  Poate aţi văzut scandalurile care au izbucnit pe tema asta în ultima perioadă.
Magistraţi  ( corupţi sau nu ) ,  armată, poluţie  ( nu e o greşeală, am scris aşa intenţionat ) ,  caste care n-au produs nimic pentru societate, dar beneficiază de legi şi pensii speciale…  DE CE !?

Iar un profesor debutant sau medic rezident câştigă  700–800  de lei…  O educatoare, după 30 de ani de muncă, se  ” laudă ”  cu un  ” fabulos ”  salariu de 1 200 lei.  Ei, de 1 200 de lei vei avea atunci şi copilul educat !
Dar, stai liniştit, pensionarul meu înţelept, salariaţii sunt din ce în ce mai puţini…  Alte milioane de români au luat calea străinătăţii, cu căţel, cu purcel, fiecare sperând la un trai mai bun.
Iar acum când se apropie alegerile, dă votul tău nepreţuit celui care-ţi promite că-ţi majorează pensia…
Te doare pe tine-n pulă  ( sau pizdă, după caz )  că pensiile sunt plătite din împrumuturi externe !  Tu gândeşti pe termen scurt, că mai ai de trăit doar câţiva ani şi, după tine, potopul !
La aşa bătrâni, aşa tineri !

 

P. S.Foamea-i mare !!!!!!!!!!

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: