Caut casă în Bostwana…

… măcar aşa o să pot spune :  „ Ce bancnota mea vrei ? ” …  Parcă sună mai frumos !

 

Sau cum ar fi să te duci să-ţi faci cumpărăturile şi vânzătoarea să îţi spună că îţi mai trebuie o pulă ?  Ce faci ?  O scoţi, o pui pe tejghea şi spui : „ Ia de aici ! ” ?!?!

 

În fine, revenind la oile noastre…

 

Despre ce e vorba ?

Pierzând vremea pe net, am dat peste o ştire pe care, sincer, am citit-o de vreo trei ori…  Nu îmi venea să cred !

Un proiect legislativ al MAI ne scoate din UE şi ne trimite pe undeva prin Uganda de odinioară a lui Idi Amin Dada…  Ne dă afară şi din Europa întreagă şi ne fixează prin Africa Centrală a împăratului Jean Bedel Bokassa, deprins să-şi frigă conaţionalii !  Ne expulzează din lumea civilizată şi ne exilează printr- un Congo de pe vremea sângerosului dictator Mobutu Sese Seko Kuku Kuru Ngbendu Wa Za Banga…  Proiectul  ( probabil, ticluit în laboratoarele Cotroceniului, pentru că ministrul Igaş nici nu îndrăznea să strănute fără să ceară umil voie )  îngrădeşte până la anihilare libertăţile cetăţeneşti elementare, mai ales dreptul la proteste publice faţă de abuzurile Puterii.  Protestele spontane dispar cu totul !  Mitingurile autorizate trebuie aprobate cu mult timp înainte şi nu se pot desfăşura decât la mare distanţă de instituţiile de stat importante şi vizate de nemulţumirea maselor  ( Preşedinţie, Guvern, ministere, prefecturi, etc. )  şi chiar de guri de metrou !  Adică, în Bucureşti şi în alte oraşe mari, cam nicăieri !  Vor sindicatele sau pensionarii să manifesteze paşnic contra lui ministrului de la Muncă  ( care dracu’ o mai fi acum, că s-au tot schimbat ăştia pe acolo, mai des decât îşi schimbă chiloţii un om normal la cap ! ) ?  Nu sub ferestrele lui, ci să se ducă dracului pe mirişte, pe la Chiajna !  Vor profesorii să-i zică vorbe dulci lui Funeriu ?  Să caute un imaş pe la Adunaţii Copăceni !  Au de gând şomerii să-i ureze de bine lui Băsescu ?  Să caute un loc prin Codrii Vlăsiei şi să urle acolo ca lupii la lună, că tot nu-i aude nimeni, dar nu mai târziu de ora 23:00, că se lasă cu altă amendă !

 

Vă mai amintiţi manifestările de anul trecut din toată ţara ?

 

În accepţiunea lor, protestatarul ideal arată cam aşa ceva :

 

 

Dacă îşi închipuie careva că va putea ignora aberantele, discreţionarele interdicţii se înşală : Igaş are în vedere inclusiv intervenţia brutală a forţelor de represiune, abilitate să facă uz chiar şi de gloanţe, în intervenţii care ar risca să fie categoric disproporţionate faţă de nevoia de a restabili ordinea publică…  Mai ales dacă aceasta e jalonată de o viziune inadmisibil de autoritară.  Cam are, astfel, sens graba cu care, după episodul de acum un an, de la Cotroceni  ( „ Ieşi afară, javră ordinară ! ” ) , Jandarmeria a anunţat că are nevoie de vreo 5 milioane de cartuşe de război, cu glonţ, ca şi de sute de mii de spray-uri şi grenade lacrimogene sau paralizante !  Aceste prevederi, sugrumând democraţia şi duhnind a totalitarism  ( oare ce mai urmează ? )  trebuie să treacă prin Parlament, unde pot şi e necesar să fie stopate !  Aprobându-le, majoritatea de guvernământ, obedientă, s-ar putea să uite că nu e bătută pe veci în cuie, că poate pleca de la putere şi, băţul având două capete, poate deveni victimă a propriei necugetări !

Eu le-aş da un sfat celor de la putere : la următoarele manifestaţii, protestatarii să fie păziţi de fanfara militară…  Măcar aşa va fi asigurată şi linia melodică pentru  „ Dansul pinguinului ” !

 

P.S. :  Vă mai amintiţi sloganul din campania electorală a lu’ Băselu ?  Ăla cu  „ Să trăiţi bine ! ” …  Acum şi l-a adaptat, ce vreţi, doar e criză !  „ Mai trăiţi !? ” …

Anunțuri

Despre tzunoi
Sictirit pe viata. Mi s-a facut lehamite de ceea ce vad in jurul meu: pe cine promovam ca vedete, pe cine alegem sa ne reprezinte, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: